Genel

Hayalleri Gerçekleştirmek

Hepimizin irili ufaklı birçok hayali var. Amacı ve hayali olmayan bir insan, bir yaprak gibi oradan oraya savrulur gider. Amaçsız ve hayalleri olmayan bir insan yaşamda; başkalarının sözleri, düşünceleri ve istekleri ile oyalanır durur. Kendi yoluna değil, başkalarının yoluna ve yaşam amacına hizmet eder.

Bu yüzden herkesin kendi hedefleri ve hayalleri olmalıdır yaşamda. Kişiler, kendilerini kendi yolundan çıkarıp, onların istek ve beklentileri yönünde onaların yoluna hizmet ettirmek isteyenlere karşı daima uyanık olmalı ve bu amaçla söylenen yoldan çıkarıcı cümlelere karşı kulağını tıkamalıdır. Bu da kararlılık gerektirir.

Siz başkalarına hayallerinizi anlatırken, anlattığınız kişiler arasından ‘yapamazsın, bu çok zor’ diyenler çıkacak. Belki de bu kişiler en yakınlarınız olacak. Size tavsiyem, böyle kişilere hayallerinizden bir daha hiç bahsetmemeniz olacaktır. Kimsenin sizi hayallerinizden uzaklaştırmasına ve aşağı çekmesine izin vermeyin.

Hayallere ulaşmak için yapılacaklar

  1. Hayalinizi net bir şekilde tanımlayıp, yazın. Yazıların yanına hayaliniz ile ilgili fotoğraflar koymanız, görsel olarak da hafızayı çalıştıracağı için daha etkili olacaktır.
  2. Hayallerinizi her gün okuyun ve hayallerinizle ilgili fotoğraflara her gün bakın. Bunun için her gün 10-15 dakikanızı ayırın.
  3. Hayallerinize ulaşmak için net zamanlar koyun. Örneğin bir yıl sonra ya da 3 yıl içinde gibi zaman yönergeleri oluşturun.
  4. Hayallerinizi nasıl gerçekleştireceğinize yönelik, bir eylem planı yapın. Bu yönergeleri adım adım takip edin. Denediğiniz yolları ve sonuçlarını kayıt altına alın ve bu deneyimden çıkardığınız sonuçları analiz edin.
Hayal defteri

Unutulmamalı ki hayalinizi yazmadığınız, her gün okumadığınız ve fotoğraflara bakmadığınız sürece büyük bir ihtimalle zihninizde hayal olarak kalacaktır. Hayalleri gerçekleştirmenin en önemli iki adımı, hayalleri netleştirmek ve onlar için harakete geçmektir.

Hayallerinizi gerçekleştirmek için mükemmel bir eylem planına ihtiyacınız yok. Basit bir plan yapın ve her hayaliniz için bir zamanlama oluşturun. Her gün hayaliniz için basit ve küçük adımlar atın. O küçük adımlar, zamanla birikecek ve sizi hayallerinize götürecek.

Aslında hayallerinize ulaşmak için yapacağınız şeyler oldukça basit! Yapmanız gerekenler; her gün hayalinizi okumak, ilgili fotoğraflara bakmak, hayalinize odaklanmak, hayalinizi duygularla ve pozitif düşüncelerle beslemek ve her gün küçük adımlar atmak. Hayallerinize ulaşmak için bu basit adımları atabilir misiniz? Ne dersiniz?

Hayalleri gerçekleştirmek için sadece düşünmek yeterli değildir, düşünceden fazlasına ihtiyaç var. Bunlardan en etkilileri; inanç ve hayale duygu katmaktır.

Hayalinizle ilgili ne kadar çok detayı yazarsanız, hayalinize ne kadar arzu ve duygu katarsanız tüm bunlar, hayalinizi gerçekleştirmekte o kadar etkili olacaktır.

Örneğin gelirinizin artmasını istiyorsanız, bunun sizin için ne demek olduğunu yazarak tanımlayın. Ne kadarlık bir gelir istiyorsanız bunu netleştirin.

Örneğin hayaliniz daha çok seyahat etmekse, daha çok seyahat etmeyi neden istediğinizi, bunu gerçekleştirdiğinizde nasıl hissettiğinizi ve bu eylemin sizde yaratacağı duyguyu yazın.

‘Hedefler, bitirme tarihi olan hayallerdir’ denilir. Bu yüzden hayalleriniz için bir süre koymanız, onları bir ömre yaymanın önüne geçecektir.

Hayalleri gerçekleştirme yönünde ateşi harlayacak güç inanç, ateşi söndürecek olan ise inançsızlık ve şüpheler olacaktır. Hayallerinize ulaşmak istiyorsanız, inançlarınızı olumlu duygu ve eylemlerle beslemeniz gerekiyor. Kendinizi her gün olumsuzluklarla, inançsızlık ve şüphe tohumları ile beslerseniz sonuçlar da olumsuz olacaktır.

Hayallerinize her gün bakarken, ‘acaba olacak mı?’ yerine ‘oldu bile’ demeniz zihninizi bu yönde programlayacak ve olumlu olarak harekete geçirecektir.

Bunun için zihninizi, bakış açınızı tekrar programlamak hatta alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyorsa yapın gitsin. Bunun için bugününüze bakın. Şu anki halinizden memnunsanız sorun yok. Ama memnun değilseniz; eski düşünceler ve zihin kalıpları ile bugünde olduğunuzu fark edin. Düşünce ve zihin kalıplarınızı, gelecekte nasıl bir yaşam istiyorsanız o yönde planlayın.

Nasıl yapacağınızı ve nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, benden danışmanlık da alabilirsiniz. Bunun için benim ile figen.karaaslan@yahoo.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Herkese, hayallerindeki gibi bir yaşam diliyorum.

Figen Karaaslan

Astrolog-Yazar ve Ruhsal Şifacı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?